Marko Vujin, Baris Puhovski i Darko Jevtić (©RK Vojvodina)
Marko Vujin, Baris Puhovski i Darko Jevtić (©RK Vojvodina)

Zvanično: Puhovski Vošin do juna naredne godine

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.05.23. | 20:32

Najbolji rukometaš Novosađana produžio saradnju s Lalama

Veliki posao Novosađana. Ono što je direktor Vojvodine Darko Jevtić najavio pre desetak dana stavljeno je na papir – Baris Puhovski je produžio ugovor s Lalama do juna naredne godine.

Belorus je ove sezone najbolji igrač devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije. Opravdao je očekivanja svih na Slanoj bari, pa je u prisustvu potpredsednika kluba Marka Vujina i direktora Darka Jevtića stavio paraf na novi jednogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Iskusni srednji bek letos je stigao s renomeom jednog od najpoznatijih rukometaša koji je igrao u Srbiji u poslednjoj deceniji. Odličnim partijama, pre svega u Evropi, doprineo je istorijskoj sezoni čete Borisa Rojevića koja u narednih mesec dana može da osvoji tri trofeja.

Puhovski je pre Novosađana igrao sedam godina u Ligi šampiona za Motor iz Zaporožja. Osim najboljeg ukrajinskog kluba branio je boje SKA i Dinamo Minska i mađarskog Čurga. U sezoni 2019/2020, beloruski bek je bio najubojitiji rukometaš u grupnoj fazi Lige šampiona sa 72 gola. Pošto tim iz Zaporožja nije igrao nokaut fazu takmičenja, kasnije su ga pretekli Niklas Ekberg (82), Sander Sagosen (77), Aleiš Gomez Abeljo (74) i Ugo Deska (73). Najefikasniju sezonu u karijeru u Ligi šampiona imao 2018/2019, kada je stao na brojci od 87 pogodaka. Njegov Motor igrao je osminu finala Lige šampiona. Više golova od beloruskog beka imao je samo legendarni Švajcarac Andi Šmid iz Rajn Nekar Levena sa 90.

Lale će krajem maja i početkom juna igrati dvomeč finala EHF kupa sa norveškim Nerbom, dok će u u borbi za trofej Kupa Srbije i u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije rival da bude pančevački Dinamo.


 


tagovi

Boris PuhovskiRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara